Рада ухвалила рішення скасувати «закон Савченко»

Читать на русском
Верховна Рада України ухвалила в першому читанні і в цілому законопроект №5534 про внесення змін до Кримінального кодексу України.
Верховна Рада

Верховна Рада України ухвалила у першому читанні і в цілому законопроект №5534 про внесення змін до Кримінального кодексу України (щодо правил рахунку покарань та обліку строку попереднього ув'язнення).

Про це повідомляє «Слово і Діло», посилаючись на «112 Україна».

Таке рішення підтримали 227 народних депутатів.

Рада не змогла запровадити санкції проти Януковича та оточенняУ Верховній Раді України не знайшлося необхідної кількості голосів для запровадження санкцій проти колишнього президента.

«Попереднє ув'язнення зараховується судом у строк покарання при засудженні до позбавлення волі день за день або за правилами, передбаченими у частині першій цієї статті. При призначенні покарань, не зазначених в частині першій цієї статті, суд, враховуючи попереднє ув'язнення, може пом'якшити покарання або повністю звільнити засудженого від його відбування», - йдеться в законопроекті.

Депутати підтримали документ з урахуванням поправки, озвученої в сесійній залі головою комітету з питань законодавчого забезпечення правооохранительной діяльності Андрієм Кожем'якіним.

Нагадаємо, 26 листопада 2015 р. Рада прийняла закон «Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо вдосконалення порядку зарахування судом строку попереднього ув'язнення в строк покарання», більше відомий як «закон Савченко».

Нагадаємо, що 13 квітня Рада відхилила законопроект про коригування «закону Савченко».

Також 18 травня парламент зменшив кількість держорганів, які перевіряють якість кормів для тварин.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: