Рада відхилила законопроект про коригування «закону Савченко»

Читать на русском
У Верховній Раді не знайшлося голосів для того, щоб підтримати законопроект про коректування закону Савченко.
Верховна Рада

Верховна Рада відхилила законопроект, який передбачає зміну порядку зарахування терміну попереднього ув'язнення в строк позбавлення волі.

Про це повідомляє «Слово і Діло», посилаючись на «Інтерфакс-Україна».

За відповідний законопроект (№5259) про внесення змін до статті 72 Кримінального кодексу України щодо удосконалення порядку зарахування терміну попереднього ув'язнення проголосували 209 народних депутатів (при необхідному мінімумі 226 голосів) на засіданні в четвер.

Народні депутати також не підтримали пропозицію голови Верховної Ради Андрія Парубія повернутися до голосування за ініціативу і відмовилися направити її на повторне друге читання в профільний комітет.

Даний законопроект передбачав, що попереднє ув'язнення зараховується судом у строк відбування покарання з розрахунку один день попереднього ув'язнення за один день позбавлення волі.

Після закінчення 12 місяців попереднього ув'язнення, якщо особа засудили до відбування покарання у вигляді позбавлення волі, суд зараховує термін покарання: один день попереднього ув'язнення за 2 дні позбавлення волі.

Якщо засуджений вчинив злочин повторно, суд зараховує один день попереднього ув'язнення за один день позбавлення волі незалежно від тривалості попереднього ув'язнення.

Крім того, в законопроекті прописано механізм зарахування термінів попереднього ув'язнення в разі, якщо особа засуджена до покарання, не пов'язаного з позбавленням волі.

Нагадаємо, що вчора Народний депутат Олена Сотник розповіла, що законопроект про Конституційний суд не можна було приймати навіть у першому читанні, бо він є недолугим, старим та не відповідає судовій реформі.

Сьогодні ж Верховна Рада України ухвалила законопроект про ринок електроенергії.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: