Україна збільшила імпорт автомобілів

Читать на русском
Кількість ввезених легкових автомобілів до України в першому кварталі 2017 року порівняно з аналогічним періодом минулого року істотно зросла.

Кількість ввезених легкових автомобілів до України в першому кварталі 2017 року порівняно з аналогічним періодом минулого року істотно зросла.

Число імпортованих в Україну легкових автомобілів в першому кварталі цього року склало 28,9 тисяч одиниць, що на 80 відсотків вище, ніж в аналогічний період минулого року, повідомляє Укравтопром, пише «Слово і Діло».

Відзначається, що всього за три місяці в країну ввезли легкових машин на 416,9 мільйонів доларів, а середня ціна за одне таке авто знизилася більш ніж на 2 тисячі доларів, склавши 14,4 тисячі доларів.

Втім, середня вартість за автомобіль знизилася за рахунок того, що цього року ввозять більше утриманих машин.

«Якщо в 2016 році в загальному обсязі імпорту вони охоплювали лише 27 відсотків, то цього року - 42 відсотки», - кажуть в Укравтопромі.

Також повідомляється, що найбільше авто ввезли з Німеччини - понад 7,1 тисячі одиниць, однак частка нових машин в імпорті з Німеччини становила всього лише 27 відсотків.

Друге місце за імпортом автомобілів зайняла Японія з 3,2 тисячі машин, більшість з яких нові - 92 відсотки.

Нагадаємо, минулого місяця повідомлялося, що число ввезених автомобілів в Україну зросло на 65 відсотків, а середня ціна імпортованої машини знизилася майже на 3 тисячі доларів.

А минулої осені повідомлялося, що продажі електромобілів в Україні також істотно зросли.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: