Український ринок уживаних авто виріс в 4,5 рази

Читать на русском
У березні на ринку України було зареєстровано 3 944 легкових автомобіля з пробігом, ввезених з-за кордону.

У березні 2017 року на українському ринку було зареєстровано 3 944 легкових автомобіля з пробігом, ввезених з-за кордону. Таким чином, загальний обсяг первинного ринку легкових автомобілів минулого місяця досяг позначки в 11,222 тис. автомобілів, а частка колишніх в експлуатації авто склала 35%.

Про це свідчать дані асоціації Укравтопром, передає «Слово і Діло».

Гройсман привітав рішення виробника збирати в Україні автомобілі SkodaНа Закарпатті відбувся запуск збірки автомобілів лінійки Skoda Kodiaq – Ambition і Style, повідомили виробники.

Відзначається, що рік тому імпортний секонд-хенд займав тільки 15% у первинних продажах легкових авто.

Порівняно з результатом березня минулого року ринок імпортованих автомобілів з пробігом зріс в 4,5 рази, а за підсумками попереднього місяця він збільшився на 30%.

Найбільш популярними марками в імпорті старих легковиків залишаються автомобілі Renault (834 шт.), Volkswagen (715 шт.), Skoda (502 шт.), Opel (360 шт.), Nissan (174 шт.). Причому у перших чотирьох марок з представленої п'ятірки лідерів кількість машин з пробігом перевищує кількість нових у загальному обсязі первинних реєстрацій.

Всього за перший квартал українську реєстрацію отримали 9 тис.156 колишніх в експлуатації легкових автомобілів, що майже в 4 рази більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Названо автомобіль, який українці купують найчастішеНа українському авторинку за останні 17 років всього було продано 3,6 млн нових легкових автомобілів.

Відзначимо, що у лютому 2017 року порівняно з лютим 2016 року продаж уживаних автомобілів на первинному ринку України збільшилися у 3,6 рази до 3 034 автомобілів.

У 2016 році порівняно з 2015 роком Україна збільшила імпорт автотранспортних засобів на 74% до 1,9 млрд доларів.

Нагадаємо, що в Україні змінили правила руху автомобілів на перехрестях.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: