Стала відома причина вибуху будинку у Волгограді

Читать на русском
Причиною обвалу під'їзду житлового будинку у Волгограді від вибуху газу стало самовільне підключення торгового павільйону до водопостачання.
Зруйнований дім у Волгограді

Причиною обвалу під'їзду житлового будинку у Волгограді від вибуху газу, де загинули чотири людини, стало самовільне підключення торгового павільйону до водопостачання.

Про це повідомила прес-служба Слідчого комітету РФ,пише «Слово і Діло».

У США завалився тунель з ядерними відходамиКомплекс уже виведено з експлуатації, але він підтримується в робочому режимі для зберігання відходів.

«14 травня поточного року чоловік через інтернет-сайт безкоштовних оголошень найняв 35-річного місцевого жителя для виробництва робіт з підключення торгового павільйону, що належить його синові, до міських мереж водопостачання – найнятий працівник спеціальним обладнанням повинен був провести роботи по проколювання грунту під проїзною частиною на вулиці Панфиловской в Радянському районі міста Волгограда в напрямку водяного колодязя, розташованого у будинку №60 по проспекту Університетському», - йдеться в повідомленні.

При цьому, як встановили слідчі, зазначені роботи з підключення магазину до мереж водопостачання та водовідведення проводилися несанкціоновано, оскільки не були узгоджені з адміністрацією Радянського району Волгограда, АТ «Волгоградгоргаз» та іншими контролюючими органами.

«16 травня 2017 року близько 11 години в ході виконання проколу була пошкоджена газова труба, у зв'язку з чим найнятий працівник викликав аварійно-рятувальну бригаду АТ «Волгоградгоргаз», витік оперативно була усунена шляхом відключення газу. Через дві години, в ході вже відновлювальних робіт, стався вибух побутового газу і подальше обвалення 3-го під'їзду будинку №60 по проспекту Університетському», - відзначили в СК.

Як вже повідомлялося, в будинку розташовувалося 45 квартир, в яких, за попередніми даними, проживало 97 осіб.

Нагадаємо, у російському Таганрозі внаслідок вибуху побутового газу в житловій багатоповерхівці загинули щонайменше дві людини.

Раніше в польському місті Свебодзице внаслідок обвалу житлового будинку від вибуху загинули четверо людей, серед них - дві дівчинки шкільного віку.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: