Турчинов закликав провайдерів вже сьогодні блокувати російські сайти

Читать на русском
Секретар РНБО Олександр Турчинов заявив, що указ про санкції щодо російських сайтів вже набув чинності і закликав провайдерів вже сьогодні блокувати російський контент.

Секретар РНБО Олександр Турчинов заявив, що указ про санкції щодо російських сайтів вже набув чинності і закликав провайдерів вже сьогодні блокувати російський контент.

Про це він сказав журналістам, передає «Слово і Діло».

Сьогодні Президент Петро Порошенко підписав указ РНБО, що запроваджує санкції проти російських сайтів - заборону терміном на три роки. Серед них: Яндекс і Mail.ru Group, соцмережі ВКонтакте і Однокласники та інші.

«Ці сайти використовувалися для незаконного збору інформації, через мережі застосовувалася пропаганда. Зокрема, через мережу Вконтакте застосовувався піратський контент», - сказав він.

«Вже зараз я звертаюся до провайдерів, поки СБУ готує інформаційні листи, які надійдуть завтра - починайте вже сьогодні блокувати російський контент», - додав Турчинов.

Зокрема секретар РНБО заявив, що в цьому рішенні немає ніякого наступу на свободу слова.

«Друзі, ніякого наступу тут немає. Ми просто захищаємо нашу державу ... Указ набув чинності, його потрібно виконувати», - додав він.

Турчинов зазначив, що СБУ вже розробляє зміни до законодавства щодо механізму блокування інтернет-ресурсів, які потрапили під санкції.

За його словами, «значна частина інтернет-провайдерів уже має технічну можливість блокувати ці інтернет-ресурси».

Біженці з ВК і Однокласників повинні отримати статус переміщених осіб: соцмережі про санкціїУкраїнські користувачі соціальний мереж по-різному відреагували на введення в дію указу про санкції проти ВК і Однокласників.

Стало відомо, коли заблокують російські соцмережі та інші сайти.

Раніше повідомлялося, що «Укртелеком» вже почав роботи з блокування російських сайтів. А сам Порошенко закликав українців піти з російських соцмереж.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: