Порошенко закликав українців піти з російських соцмереж

Читать на русском

Президент Петро Порошенко звернувся до українців із закликом піти з російських соцмереж і припинити користуватися іншими російськими сервісами з міркувань безпеки.
фото: прес-служба Президента

Президент Петро Порошенко звернувся до українців із закликом піти з російських соцмереж і припинити користуватися іншими російськими сервісами з міркувань безпеки.

Така заява глави держави з'явилась на його сторінках Вконтакте і Одноклассниках, повідомляє «Слово і Діло».

«Українські інтернет-провайдери повинні припинити надавати доступ до ВКонтактє, Однокласники, Яндекс та іншим російським сервісів. Всі офіційні сторінки президента в цих сервісах будуть закриті. Закликаю всіх співвітчизників негайно вийти з російських серверів з міркувань безпеки», – йдеться у зверненні.

При цьому Порошенко зазначив, що до недавнього часу команда глави держави використовувала сторінки в російських соцмережах для впливу на опонентів і контрпропаганди.

«Масовані кібератаки РФ по всьому світу, зокрема нещодавнє втручання у виборчу кампанію у Франції, вказують, що настав час діяти інакше і більш рішуче», – зазначив він.

Нагадаємо, 16 травня Порошенко ввів в дію рішення РНБО про санкції щодо низки російських IT-компаній, в число яких потрапили соцмережі Вконтакте і Одноклассники, а також сервіси Яндекс і Mail.ru.

Також під трирічні санкції потрапила низка російських пропагандистських телеканалів: заборонено їх мовлення і здійснення транзакцій, активи каналів в Україні будуть заблоковані.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: