Стало відомо, коли заблокують російські соцмережі та на інші сайти

Читать на русском
Указ президента Петра Порошенка, який передбачає блокування Яндекса, Вконтакте та Mail.ru набуде чинності після офіційного опублікування в ЗМІ.

Указ Президента Петра Порошенка, який передбачає блокування Яндекса, Вконтакте та Mail.ru набуде чинності після офіційного опублікування в ЗМІ.

Про це йдеться в указі Президента «Про порядок офіційного оприлюднення нормативно-правових актів і вступу їх в силу», передає «Слово і Діло».

Так, документом встановлено, що укази Президента не пізніше ніж у 15-денний строк після їх ухвалення і підписання підлягають оприлюдненню державною мовою в офіційних друкованих виданнях - «Офіційному віснику України» або газеті «Урядовий кур'єр».

Біженці з ВК і Однокласників повинні отримати статус переміщених осіб: соцмережі про санкціїУкраїнські користувачі соціальний мереж по-різному відреагували на введення в дію указу про санкції проти ВК і Однокласників.

В указі про розширення санкцій сказано, що він вступає в силу з дня його опублікування.

Таким чином офіційні друковані видання повинні опублікувати указ до 1 червня.

Нагадаємо, що Президент України Петро Порошенко запровадив у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів». У списку санкцій 1228 фізичних осіб та 468 юридичних осіб.

Санкції передбачають блокування доступу до сервісів Яндекс, 1С, Софтлайн Груп, Корпорації Парус і ще ряду інших російських IT-компаній. Також санкції торкнулися соціальних мереж ВКонтакте і Однокласники, а також сервісів Mail.ru.

Раніше повідомлялося, що «Укртелеком» вже почав роботи по блокуванню російських сайтів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: