Заборона Вконтакте і Однокласників: «Укртелеком» вже почав роботи з блокування сайтів

Читать на русском
Роботи проводитимуться поетапно і, за попередньою оцінкою фахівців, будуть продовжуватися від декількох днів до тижня.

У Публічному акціонерному товаристві «Укртелеком» почалися роботи, у зв'язку з Указом президента України №133/2017.

Про це повідомив директор з корпоративних комунікацій компанії Михайло Шуранов в Facebook, передає «Слово і Діло».

«Колеги, враховуючи велику зацікавленість у питанні блокування доступу до певних інтернет-ресурсів пропоную вашій увазі позицію «Укртелекому»: компанія виконує вимоги Указу Президента України №133/2017 про заборону надання послуг доступу до веб-ресурсів, зазначених у тексті указу», - заявив Шуранов.

Шкіряк запропонував заборонити в Україні «ВКонтакте» і «Однокласники»Радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк запропонував заборонити в Україні соцмережі ВКонтакте і Однокласники.

За його словами, процес блокування досить складний і вимагає певного часу, враховуючи значну кількість ресурсів.

«Роботи вже розпочаті. Вони будуть проводитися поетапно і за попередньою оцінкою фахівців триватимуть від кількох днів до тижня», - резюмував представник компанії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Президент України Петро Порошенко запровадив у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 28 квітня 2017 року, яким передбачено заборону «Яндекса», «ВКонтакте», «Одноклассники» та низки інших юридичних осіб.

Як повідомлялося, Кабінет міністрів, СБУ і Нацбанк займаються розробкою механізму блокування заборонених російських соцмереж і пошукачів.

Раніше міністр інформаційної політики України Юрій Стець запевнив, що соцмережі «Однокласники» і «Вконтакте» не блокуватимуть.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: