Без закордонного паспорта: Кабмін затвердив угоду з Туреччиною про поїздки по ID-картками

Читать на русском
Кабмін затвердив угоду з урядом Туреччини про взаємні поїздки громадян на підставі внутрішніх ID-паспортів.

Кабінет Міністрів України затвердив угоду з урядом Туреччини про взаємні поїздки громадян на підставі внутрішніх паспортів у вигляді ID-карток.

Відповідне рішення було ухвалено на засіданні уряду в середу. Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман зачитав це рішення серед ухвалених урядом без обговорення, передає «Слово і Діло».

МЗС: угода про ID-карти з Туреччиною може вступити в силу до літаУ Міністерстві закордонних справ сподіваються, що угода між Україною і Туреччиною про поїздки громадян по ID-картках вступить в силу до початку туристичного сезону.

Угода про в'їзд громадян передбачає, що громадяни України та громадяни Туреччини, які користуються паспортами у формі ID-картки з безконтактним електронним носієм, зможуть в'їжджати, виїжджати, прямувати транзитом та перебувати без віз на території Туреччини та України відповідно терміном до 90 днів протягом 180 днів.

Як відомо, Кабінет міністрів України схвалив підписання угоди з урядом Туреччини про можливість взаємних поїздок громадян на підставі внутрішніх паспортів у вигляді ID-карток.

Раніше у Міністерстві закордонних справ заявляли, що угода між Україною і Туреччиною вступить в силу ще до початку туристичного сезону.

Нагадаємо, у Києві відновили роботу три центри із видачі закордонних паспортів та ID-карт.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: