МЗС: угода про ID-карти з Туреччиною може вступити в силу до літа

Читать на русском
У Міністерстві закордонних справ сподіваються, що угода між Україною і Туреччиною про поїздки громадян по ID-картках вступить в силу до початку туристичного сезону.

У Міністерстві закордонних справ сподіваються, що угода між Україною і Туреччиною про поїздки громадян по ID-картках вступить в силу до початку туристичного сезону.

Про це розповіла прес-секретар МЗС України Мар'яна Беца, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «УНІАН».

За її словами, підписана в Анкарі угода між Кабінетом міністрів України і урядом Туреччини про поїздки громадян по ID-картками поки не вступила в силу, проте з початком своєї дії значно спростить порядок в'їзду і виїзду громадян.

«Ми зараз подали проект постанови Кабінету міністрів про затвердження зазначеної угоди, і ми сподіваємося, що ця угода буде затверджена з боку України і Туреччини до початку туристичного сезону, що значно полегшить нашим громадянам відпочинок в літній сезон», - заявила Беца.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України схвалив підписання угоди з урядом Туреччини про можливість взаємних поїздок громадян на підставі внутрішніх паспортів у вигляді ID-карток.

Згідно з документом, громадяни України та Турецької Республіки, у яких є паспорти в формі карти (ID), зможуть в'їжджати, виїжджати, прямувати транзитом та перебувати без віз на території Туреччини і України відповідно терміном до 90 днів протягом 180 днів.

В ході офіційного візиту в Анкару прем'єр-міністр України Володимир Гройсман досяг конкретних домовленостей з президентом Туреччини Ердоганом щодо активізації економічного співробітництва.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: