Безпілотник США здійснив розвідку над Донбасом

Читать на русском
Американський безпілотник RQ-ВПС 4A Global Hawk в неділю здійснив 10-годинний розвідувальний політ вздовж лінії розмежування на Донбасі.

Американський безпілотник RQ-ВПС 4A Global Hawk в неділю здійснив 10-годинний розвідувальний політ вздовж лінії розмежування на Донбасі.

Про це «Інтерфакс» повідомляє, посилаючись на дані західних сайтів, які відстежують пересування військової авіації, інформує «Слово і Діло».

Безпілотник з позивним UAVGH000 вилетів з авіабази Сігонелла на Сицилії і протягом дня курсував з півночі на південь вздовж лінії розмежування між підконтрольними Києву територіями і «ЛДНР».

Апарат збирав розвідувальні відомості з висоти приблизно 15,5 кілометра. Відзначається, що він наближався до російського кордону з боку Луганської області на відстані приблизно 70-80 кілометрів.

З урахуванням можливостей ведення розвідки на глибину до 300 км безпілотник RQ-4А Global Hawk міг спостерігати за всією територією «ЛДНР», уточнює агентство.

Українські конструктори представили безпілотник, зданий нести керовані протитанкові ракетиДослідно-конструкторське бюро Matrix-UAV готує до випуску важку універсальну безпілотну літаючу платформу «Командор».

Крім того, він міг бачити і дії, що вживаються збройними силами України. Згідно з відкритими джерелами, апарат може патрулювати протягом 30 годин, здійснюючи політ на висоті 15-18 кілометрів.

Відомо, що американський безпілотник RQ-4A Global Hawk практично щомісяця здійснює розвідувальні польоти в Донбасі.

Зокрема в Лівії він застосовувався для виявлення і знищення цілей бойовиків за допомогою свого ракетного озброєння.

Раніше підльоти Global Hawk до лінії розмежування на Донбасі були зафіксовані 15 жовтня, 14 листопада, 2 грудня, 16 грудня, 5 і 7 лютого.

Раніше на Світлодарській дузі українські бійці знайшли безпілотник з маркуванням ФСБ РФ.

Як повідомлялося, місія ОБСЄ припинила польоти безпілотників середнього радіусу дії в зоні АТО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: