«Козацькі формування» на Донбасі дедалі частіше конфліктують з російськими військовими – розвідка

Читать на русском
У Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України повідомили про часті конфлікти між військовими РФ і козаками.

Випадки зіткнень між військовослужбовцями Збройних сил Російської Федерації та представниками так званих «козацьких формувань» на Донбасі з початку травня почастішали.

Про це повідомляє прес-служба Головного управління розвідки Міністерства оборони України, передає «Слово і Діло».

«З початку травня в н.п. Голубівка Луганській області збільшилася кількість випадків зіткнень між військовослужбовцями ЗС РФ і представниками т.зв. «козацьких формувань». Мають місце факти відмови виконувати «козачим» командуванням накази російських офіцерів, звинувачених у розкраданні фінансування і безглуздому командуванні, що призводить до невиправданих втрат особового складу і техніки», – йдеться в повідомленні.

Крім того, серед російських військових зростає рівень колективного недовіри особового складу до командування з'єднань і частин 1 (Донецьк) і 2 (Луганськ) армійських корпусів (АК) ВС РФ, в першу чергу до російським офіцерам, які підозрюються в махінаціях з грошовим забезпеченням, причетності до розкрадання зброї та іншого військового майна, а також пов'язані з місцевим криміналітетом.

Нагадаємо, США готові співпрацювати з Україною для мирного врегулювання конфлікту на Донбасі.

Раніше Червоний хрест назвав число людей, які залишили Донбас.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: