Тарута назвав головних претендентів на посаду Гонтаревої

Читать на русском
Народний депутат Сергій Тарута повідомив, кого розглядають в Адміністрації Президента на місце глави НБУ Гонтаревої.
Сергій Тарута

Нинішня голова НБУ Валерія Гонтарева, яка, як відомо, пішла у відпустку, вже не повернеться на свою посаду, у зв'язку з чим Адміністрації президента розглядають кандидатури на її заміну.

Про це в кулуарах парламенту повідомив нардеп Сергій Тарута, передає «Слово і Діло», посилаючись на «112 Україна».

ЄБРР озвучив ім'я свого кандидата на пост глави НацбанкуКандидатуру Володимира Лавренчука, який зараз є головою правління Райффайзен Банку Аваль, на посаду глави НБУ також підтримує колишній прем'єр-міністр Арсеній Яценюк.

«Ні, вона вже точно не повернеться. І зараз в Адміністрації президента розглядаються можливих кандидатів... Поки що, я так розумію, розглядаються Гриценко, Лавренчук. Олександр Гриценко (нинішній голова правління Укрексімбанку, - ред.). Але важливо, щоб експертне середовище дало свої кандидатури», - зазначив депутат.

Наступник Гонтаревої: що запропонує МВФ і хто може поставити ультиматум АПГолова комітету економістів України назвав фактори, які впливатимуть на обрання нового керівника НБУ, і пояснив, чому ризики продовження банкопаду зберігаються.

Говорячи про те, чию кандидатуру Тарута підтримав би особисто, нардеп відповів: «Шлапак (Олександр Шлапак, голова правління Приватбанку, - ред.) у нас дуже хороший, має досвід. Точно це має бути людина, яка не буде обслуговувати чиїсь інтереси. Групові й особисті».

Також нардеп повідомив про намір ініціювати притягнення Валерії Гонтаревої до відповідальності та вимагати від неї звіту про виконану роботу: не тільки в Україні, але і в США. «Можливо, це буде в Конгресі... Ведемо переговори. З конгресменами», - сказав він, відмовившись уточнювати конкретні прізвища, з ким ведуться переговори.

Нагадаємо, що Валерія Гонтарєва 10 квітня заявила про свою відставку з 10 травня. Обов'язки голови Нацбанку поки виконує Яків Смолій.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: