Порошенко тримає в секреті імена претендентів на крісло НБУ

Читать на русском
Президент України Петро Порошенко розглядає кілька кандидатур на посаду глави Національного банку України.

**Президент України Петро Порошенко розглядає кілька кандидатур на посаду глави Національного банку України. ** Про це Порошенко заявив на прес-конференції, пише «Слово і Діло».

«У мене є кілька кандидатів. Але без мого обговорення їх з представниками Верховної Ради я вважаю некоректним оприлюднити їхні прізвища. Але я виходжу з критеріїв професіоналізму і патріотизму. В Україні достатньо таких кандидатів», - сказав Порошенко.

Глава Національного банку Валерія Гонтарєва не звільнилася місяць тому - вона заявила про те, що написала заяву, підкреслив Порошенко.

Відставка Гонтаревої переноситься: хто може обійняти крісло глави НБУВідставка глави Нацбанку Валерія Гонтаревої переноситься на більш пізній термін через розбіжності щодо її заміни.

«Відповідно до українського законодавства, звільняти главу Нацбанку може тільки Верховна Рада. Я глибоко переконаний, що це голосування має відбутися тоді, коли у нас буде кандидатура, що має підтримку Верховної Ради, пройде це голосування - і найважливіший фінансовий регулятор країни буде перебувати під новим керівництвом», - зазначив Порошенко і подякував Гонтарєвій за роботу.

Нагадаємо, обов'язки глави НБУ з 10 травня виконує перший заступник Валерії Гонтаревої Яків Смолій. Гонтарева, яка подала заяву про відставку ще місяць тому, в цей час йде у відпустку.

Як повідомлялося, міністр фінансів Олександр Данилюк заявив, що Україна отримає нове керівництво НБУ до осені.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: