Тарута прокоментував обіцянку про подачу позову щодо призначення Гонтаревої

Читать на русском
Народний депутат Сергій Тарута прокоментував обіцянку про подачу позову до суду щодо призначення Валерії Гонтаревої главою Нацбанку.
Сергій Тарута

Позафракційний народний депутат Сергій Тарута вважає, що призначення Валерії Гонтаревої головою Національного банку України було нелегітимним, і стверджує, що доб'ється скасування постанови про її призначення.

Таку думку він висловив в ефірі програми «Право на владу», коментуючи власну обіцянку про подачу позову у зв'язку з призначенням Гонтаревої, повідомляє «Слово і Діло».

«Стосовно суду. Так, дійсно, Гонтарева була призначена абсолютно нелегітимно, у неї не було 10 років терміну (на посаді – Ред.)... Більш того, відповідно до закону «Про запобігання корупції», у неї є конфлікт інтересів. Із нею ICU і «Банк Авангард» до сьогоднішнього дня не розрахувався, в тому числі, як і з Рожковою (заступник голови НБУ – Ред.), яка є акціонером «Платинум банку». Це означає, що є прямий конфлікт інтересів, і відповідно до чинного законодавства, вона повинна нести вже кримінальну відповідальність», – заявив Тарута.

За його словами, перша судова інстанція йому відмовила, і він подав позов вже в другу інстанцію. Тарута додав, що доб'ється скасування постанови про призначення Гонтаревої, а також спробує вирішити питання кримінальної відповідальності голови НБУ.

«Необхідно скасувати постанову парламенту про призначення Гонтаревої. Ну і, природно, питання щодо закону «Про запобігання корупції». Там є пряма стаття, тому що вона не заповнила декларації, – «заборгованість третіх осіб». Враховуючи, що з нею ще не розрахувався ICU і «Банк Авангард», вона повинна була показати заборгованість, яку повинні їй заплатити протягом майбутніх трьох років. Вона цього не зробила, і це пряме порушення», – пояснив нардеп.

Сергей Тарута прокомментировал обещание подать в суд на ГонтаревуSlovoiDilo

Нагадаємо, 1 лютого Тарута пообіцяв подати в суд на Гонтареву в зв'язку з її нелегітимним призначенням і незаконними діями.

Слід зазначити, що, відповідно до моніторингу «Слово і Діло», Тарута дав 34 обіцянки, з них 12 виконані, а 16 - провалені. Рівень його відповідальності - 35%.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: