Україна і Китай проведуть засідання міжурядової комісії з економічного співробітництва

Читать на русском
Сторони планують узгодити ключові напрями взаємодії і налагодити більш тісні контакти на дипломатичному і діловому рівні.

Україна і Китай проведуть засідання міжурядової комісії з економічного співробітництва до кінця 2017 року.

Про це в Пекіні домовилися Перший віце-прем'єр-міністр України - Міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів та Віце-прем'єр Державної Ради Китаю Ма Кай, передає «Слово і Діло».

Китайці готові побудувати сміттєспалювальний завод на ЛьвівщиніПротягом 6 місяців буде розроблено проект, будівництво почнеться після погодження документації.

Кубів нагадав про те, що Китай є стратегічним партнером для України і наголосив на важливості подальшої активізації українсько-китайського співробітництва.

«Між нашими країнами існує тривала виробнича, торговельна взаємодія, однак потенціал відносин значно більший і потребує розширення. Мова йде про проекти в галузі авіабудування, машинобудування, космічної галузі та аграрній сфері. Тому доцільно найближчим часом провести українсько-китайський бізнес-форум і третє засідання міжурядової українсько-китайської комісії зі співробітництва, яка не збиралася майже 4 роки», - зазначив Кубів.

Він додав, що проведення комісії дозволить узгодити всі ключові напрями взаємодії та налагодити більш тісні контакти на дипломатичному і діловому рівні.

«Проведення третього засідання комісії та українсько-китайського бізнес-форуму вже цього року дозволить істотно збільшити кількість успішних спільних проектів і прискорити реалізацію існуючих напрямків взаємодії», - підкреслив Кубів.

Степан КубівНародний депутат України
Кубів заявив, що до літа 2018 року між Україною і Туреччиною буде створена зона вільної торгівліСказано 28 квітня 2017 р.Статус обіцянки: Не виконано

У свою чергу Ма Кай підкреслив значний потенціал України як в цілому, так і в частині проекту «Один пояс, один шлях». Ма Кай відзначив важливість подальшого збільшення обсягів торгівлі між Україною та Китаєм і розширення структури торгівлі, особливо в сфері високих технологій.

«Україна є важливим транспортним вузлом на шляху з Азії в Європу. Реалізація українського транспортного потенціалу дасть нові можливості торгівлі і повніше розкриє відповідний потенціал України. Це буде великий позитивний вплив і посилить результат реформ з поліпшення інвестиційного клімату в Україні», - зазначив Ма Кай.

Раніше повідомлялося, що китайці погодилися реконструювати горе-міст на Шулявці.

Як відомо, Китай інвестує в новий Шовковий шлях 124 мільярди доларів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: