Гройсман домовився про співпрацю з Ізраїлем щодо медицини та запобігання НС

Читать на русском
Відповідні двосторонні документи було підписано в рамках офіційного візиту прем'єр-міністра Володимира Гройсмана] до Ізраїлю.

Україна та Ізраїль домовилися співпрацювати у сфері медицини, обміну митною статистикою та попередження надзвичайних ситуацій.

Як повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Кабінету міністрів України.

Відповідні двосторонні документи було підписано в рамках офіційного візиту прем'єр-міністра Володимира Гройсмана в Ізраїль.

Зокрема, сторони підписали спільну Декларацію про наміри між урядами двох країн про співпрацю у сфері попередження надзвичайних ситуацій та ліквідації їхніх наслідків. Вона повинна стати першим кроком на шляху укладання повноцінного двостороннього договору у цій сфері, що дозволить оперативно і своєчасно надавати взаємодопомогу, здійснювати обмін інформацією та сучасними технологіями з метою запобігання надзвичайних ситуацій, а в разі їх виникнення - організовано і ефективно вирішувати питання ліквідації наслідків на міждержавному рівні.

Також було підписано План співпраці у сфері охорони здоров'я та медицини між профільними міністерствами на 2017-2021 роки.

Підписано було й адміністративне розпорядження між Державною фіскальною службою України та Митним директоратом податкової адміністрації Ізраїлю про взаємну допомогу в митних питаннях обміну даними статистики двосторонньої торгівлі. Це забезпечить оперативний обмін даними митної статистики і дозволить здійснювати достовірний аналіз зовнішньоторговельного обороту між країнами.

Крім того, сторони підписали імплементаційний протокол «А» до угоди про тимчасове працевлаштування українських працівників в окремих галузях на ринку праці Ізраїлю, який визначає механізм і конкретизує умови тимчасового працевлаштування українських працівників у будівельній галузі на ринку праці Ізраїлю.

Раніше Гройсман відвідав Меморіальний комплекс Голокосту «Яд Вашем» в Єрусалимі і вшанував пам'ять жертв трагедії.

Також Гройсман заявив, що в Україні достатньо необхідних коштів на реалізацію урядової програми «Доступні ліки».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: