Геращенко заявила, що РФ блокує переговори про врегулювання конфлікту на Донбасі

Читать на русском
Заступник голови українського парламенту Ірина Геращенко заявила, що Росія блокує врегулювання конфлікту в Україні.

У зв'язку з майбутніми виборами в Німеччині і Франції Росія фактично заблокувала «нормандський формат» переговорів по мирному регулювання ситуації на Донбасі, що безпосередньо впливає на роботу Тристоронньої контактної групи в Мінську.

Про це на власній сторінці в Facebook написала перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко, повідомляє «Слово і Діло».

«Німеччина входить в період виборів, які відбудуться у вересні. У Франції в найближчі місяці буде тільки формуватися новий кабінет новообраного президента, і їм буде не до зовнішньої політики, принаймні, не до Донбасу. У США так само ще тільки формуються структури, які відповідають за певні напрямки зовнішньої політики. Путін все це використовує, тому «нормандський формат», фактично, поставлено на певну паузу, і це безпосередньо впливає на «мінський формат», – вважає Геращенко.

Нардеп зазначила, що питання, які «мінський формат» намагається вирішувати в Мінську, схоже, поки залишаться заблокованим. Тому, за її словами, дуже важливо рішення, прийняте комітетом міністрів Ради Європи щодо ситуації в окупованому Росією Криму.

Нагадаємо, Геращенко повідомила, коли очікується завершення верифікації списків полонених.

Раніше віце-спікер Ради розповіла про верифікацію полонених.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: