У Мінську сьогодні знову відбудеться засідання ТКГ з питань Донбасу

Читать на русском
У Мінську сьогодні, 15 травня, продовжить роботу Тристороння контактна група, яка збереться на чергове засідання.
Місце проведення засідань ТКГ в Мінську

У Мінську сьогодні, 15 травня, продовжить роботу Тристороння контактна група, яка збереться на чергове засідання.

Про це повідомляє кореспондент «112 Україна», пише «Слово і Діло».

Російські сценарії для Донбасу: від тактики «поглинання» ОРДЛО до референдумуСпеціаліст пояснив, чому пауза в переговорному процесі по Донбасу може бути небезпечна для України, і як зміниться тактика РФ після французьких виборів.

За словами представника України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірини Геращенко, одним з головних питань під час переговорів буде розгляд результатів верифікації списків для розблокування процесу звільнення заручників.

«Сьогодні відновить свою роботу підгрупа з безпеки, вона не збиралася вже більше місяця, головною її темою стане виконання сторонами взятих на себе зобов'язань щодо припинення вогню, а також створення нових зон безпеки та питання розмінування», - йдеться в повідомленні.

Ірина ГеращенкоНародний депутат України
Геращенко запевняє, що до кінця тижня будуть звільнені 10 українських полоненихСказано 27 жовтня 2015 р.Статус обіцянки: Виконано

«15 травня відбудеться чергова зустріч в Мінську, і для нас вона буде дуже важливою з точки зору, що Україна наполягає, щоб основним питанням як у гуманітарній підгрупі, так і в Тристоронній контактній групі була заслухана інформація про проведення процедури верифікації. Тобто опитування осіб, які вчинили злочини проти держави Україна, але яких ми в рамках законодавства у зв'язку з процедурою помилування можемо звільнити, передати заради звільнення наших заручників», - повідомила Геращенко.

Відзначимо, що в штабі АТО назвали кількість поранених за 14 травня.

У свою чергу, Україна спростить видачу документів для жителів ЛДНР.

Нагадаємо також, що 19 липня 2016 Геращенко запевнила, що вибори на окупованих територіях відбудуться тільки після того, як настане режим припинення вогню, після виведення російських військ і прийняття парламентом України відповідних ініціатив. Подивимося, чи вдасться політику виконати свою обіцянку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: