Росія продовжить тиснути на Україну для виконання Мінська в своїй інтерпретації – розвідка США

Читать на русском
Росія продовжить чинити тиск на Україну військовими, економічними та політичними засобами, щоб домогтися виконання Мінських угод у своїй інтерпретації.
фото: washingtonpost.com

Росія продовжить чинити тиск на Україну військовими, економічними та політичними засобами, щоб домогтися виконання Мінських угод у своїй інтерпретації.

Про це йдеться в звіті керівника Національної розвідувальної служби США Дена Коутса, повідомляє «Слово і Діло».

«Ми вважаємо, що стратегічна мета Москви в Україні – підтримка довгострокового впливу на Київ і порушення спроб України інтегруватися в західні інститути – залишиться без змін у 2017 році. Путін, ймовірно, збереже тиск на Київ через кілька каналів, включаючи дії Росії в східній Україні, де РФ озброює так званих «сепаратистів». Москва також намагається підірвати крихку економічну систему України і політичну ситуацію, щоб створити можливості для відновлення і консолідації російського впливу на прийняття рішень в Україні», – йдеться в звіті.

Також в документі зазначено, що Москва буде намагатися використовувати європейські розбіжності і зростання популістських настроїв з метою запобігти оновлення санкцій Євросоюзу, виправдати дії РФ в Україні і Сирії або хоча б збити з пантелику населення Європи щодо них, а також знизити привабливість західної інтеграції в країнах на периферії Росії.

У звіті сказано, що РФ у 2017 році збереже або збільшить кількість своїх пропагандистських кампаній і продовжить фінансову і політичну підтримку популістських і екстремістських партій, «щоб сіяти розбрат між європейськими державами і знижувати підтримку Європейського союзу».

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп заявив про намір співпрацювати з українською владою для врегулювання конфлікту на сході України мирним шляхом.

11 травня Трамп під час зустрічі з головою МЗС РФ Сергієм Лавровим наголосив на відповідальності Москви за виконання Мінських угод.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: