Регламентний комітет ВР отримав указ президента про позбавлення громадянства Артеменка

Читать на русском
Також комітет отримав листа Артеменка про те, що він звернувся до суду з позовом і просить комітет не розглядати указ Порошенка до рішення суду.

Комітет Верховної Ради з питань регламенту та організації роботи парламенту отримав указ Президента Петра Порошенка про припинення українського громадянства позафракційного депутата Андрія Артеменка.

Про це повідомила завідувачка секретаріатом комітету Марія Нехоца, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Українські Новини».

«Надійшов до нас від голови Верховної Ради указ Президента», - сказала вона.

Також комітет отримав листа Артеменка про те, що він звернувся до суду з позовом і просить комітет не розглядати указ Порошенка до рішення суду.

Нецоха прогнозує, що комітет зможе обговорити це питання на засіданні 17 травня.

Згідно зі ст. 81 Конституції, повноваження депутата достроково припиняються у разі припинення його громадянства. Згідно з ст. 222 закону «Про регламент Верховної Ради», парламент за поданням регламентного комітету приймає постанову про дострокове припинення повноважень депутата мінімум 226 голосами.

Нагадаємо, Артеменко підтвердив, що має громадянство Канади. Пізніше він заявив, що його канадський паспорт було анульовано в 2014 році.

Раніше повідомлялося, що нардеп Артеменко, якого Порошенко позбавив громадянства України, зможе відвідувати Верховну Раду.

Вищий адміністративний суд України відкрив провадження за заявою Артеменко про припинення його українського громадянства.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: