В БПП заперечують, що Артеменка позбавили мандата

Читать на русском
Згідно з регламентом, постанова про дострокове припинення повноважень депутата ухвалюється не менше ніж 226 голосами за поданням регламентного комітету.

Нардеп від БПП Володимир Арешонков заперечує, що у зв'язку з припиненням громадянства України депутата Андрія Артеменка, його повноваження можуть бути достроково припинені без відповідного голосування Верховної Ради.

Про це повідомляє Realist, передає «Слово і Діло».

«Ми (комітет) посилаємося виключно на ст. 81 Конституції, за якою повноваження депутата припиняються достроково у разі припинення його громадянства. Далі в Конституції прописано механізм: саме Верховна Рада в такому випадку приймає рішення про позбавлення його статусу депутата», — сказав він.

Згідно з регламентом, постанова про дострокове припинення повноважень депутата ухвалюється не менше ніж 226 голосами за поданням регламентного комітету.

«Ми обов'язково розглянемо це питання на засіданні комітету, після цього згідно з рішенням комітету постанова буде винесена в сесійну залу, якщо комітет ухвалить таке рішення», — сказав Арешонков.

Для реєстрації постанови про дострокове припинення повноважень Артеменка, за його словами, в Раду має надійти указ Президента про припинення його громадянства.

Ми чекаємо офіційної публікації указу Президента, або ж документ повинен надійти голові Верховної Ради, а він розпише і направить його в профільний комітет. Як тільки ми отримаємо указ, ми скличемо засідання комітету і розглянемо це питання», — пояснив він.

Станом на п'ятницю, 5 травня, за даними Арешонкова, відповідний указ Президента не надходив до регламентного комітету. Чергове засідання комітету має відбутися 17 травня, водночас Арешонков зазначив, що за необхідності комітет може зібратися раніше.

Нагадаємо, 30 квітня Президент Петро Порошенко підписав указ про позбавлення українського громадянства Андрія Артеменка.

Державна міграційна служба підтвердила законність цього рішення.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: