Міграційна служба підтвердила, що Артеменка позбавили українського громадянства

Читать на русском
Державна міграційна служба підтвердила і вважає законним припинення президентом Петром Порошенко українського громадянства Андрія Артеменка.
Андрій Артеменко

Державна міграційна служба підтвердила і вважає законним припинення президентом Петром Порошенко українського громадянства народного депутата Андрія Артеменка.

Про це йдеться в повідомленні, розміщеному на сайті відомства, пише «Слово і Діло».

Порошенко припинив громадянство понад 18 тисяч осібПетро Порошенко за період свого президентства припинив громадянство України понад 18 тисяч осіб.

«Згідно з указом президента України, народний депутат втратив громадянство України... Матеріали щодо народного депутата України Андрія Артеменка, надані Генеральною прокуратурою України через Міністерство внутрішніх справ України, опрацьовані Державною міграційною службою України та направлено на розгляд Комісії з питань громадянства при президенті України, в установленому порядку розглянуті на засіданні комісії 25.04.2017», - наголошується в повідомленні.

При цьому у відомстві пояснили, що припинення громадянства України у випадках, передбачених законом, є конституційною нормою. Підстави для втрати громадянства України перераховані в ст. 19 закону України «Про громадянство України». До таких підстав, зокрема, відноситься добровільне набуття громадянином України громадянства іншої держави, якщо на момент такого набуття він досяг повноліття.

Відповідно до статей 24 і 25 Закону підготовка подання про втрату особами громадянства України і разом з необхідними документами відправка їх на розгляд Комісії при Президентові України з питань громадянства (в залежності від місця проживання особи) здійснюється Державною міграційною службою України та Міністерством закордонних справ України, дипломатичними представництвами та консульськими установами України.

Раніше лідер фракції «Радикальної партії» Олег Ляшко продемонстрував указ Президента України Петра Порошенка, яким був позбавлений громадянства народний депутат Андрій Артеменко.

А 30 квітня Президент Петро Порошенко підписав відповідний указ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: