Позбавлений громадянства нардеп Артеменко все одно зможе відвідувати Раду

Читать на русском
Нардеп Андрій Артеменко, якого президент позбавив громадянства України, зможе відвідувати Верховну Раду.
Андрій Артеменко

Нардеп Андрій Артеменко, якого Президент Петро Порошенко позбавив громадянства України, зможе відвідувати Верховну Раду.

Про це заявив заступник голови Центральної виборчої комісії Андрій Магера в коментарі телеканалу «112 Україна», пише «Слово і Діло».

За словами Магери, депутат має право працювати в парламенті, поки Рада не проголосує за позбавлення його мандату.

«Згідно зі статтею 81 Основного закону України, припинення громадянства України одночасно практично не призводить до дострокового припинення повноважень народного депутата. У зв'язку з цим, ВР ще повинна проголосувати, прийняти постанову не менше ніж 226 голосами народних депутатів для того, щоб такі повноваження народного депутата були достроково припинені», - заявив Магера.

У Раді понад 100 нардепів мають паспорти інших країн – АртеменкоПозафракційний нардеп Андрій Артеменко підрахував, скільки парламентаріїв мають паспорти інших країн.

ЦВК може визнати обраним нардепом після Артеменко наступного кандидата в списку тільки після позбавлення його мандату.

Нагадаємо, в свою чергу нардеп від БПП Володимир Арешонков заперечує, що в зв'язку з припиненням громадянства України Артеменка, його повноваження можуть бути достроково припинені без відповідного голосування Верховної Ради.

Раніше міграційна служба підтвердила, що Артеменко позбавили українського громадянства.

А лідер фракції «Радикальної партії» Олег Ляшко продемонстрував указ Президента України, яким Артеменко був позбавлений громадянства.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: