ВАСУ відкрив провадження щодо припинення українського громадянства нардепа Артеменка

Читать на русском
Вищий адміністративний суд України відкрив провадження за заявою нардепа Андрія Артеменка про припинення його українського громадянства.

Вищий адміністративний суд України відкрив провадження за заявою нардепа Андрія Артеменка про припинення його українського громадянства.

Про це розповіла прес-секретар ВАСУ Галина Гаєвська, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Радіо Свобода».

За її словами, дата розгляду справи поки не визначена, оскільки сторони ще не отримали рішення про відкриття провадження і матеріали справи.

«Ця постанова і представлені матеріали будуть направлені сторонам у справі. Запропоновано президенту України протягом 5 днів з того дня, як він отримає ці документи, підготувати заперечення на цей позов. Потім всі ці документи разом із запереченням суддя буде розглядати і призначати вже день розгляду справи», – сказала Гаєвська.

Вона додала, що за законодавством розглядом справи буде займатися судова колегія з п'яти суддів.

Нагадаємо, 11 травня стало відомо, що автор плану надання Криму в оренду Росії, нардеп Артеменко буде оскаржувати припинення свого українського громадянства в суді.

10 травня заступник голови Центральної виборчої комісії Андрій Магера розповів, що незважаючи на втрату українського громадянства, Артеменко зможе відвідувати засідання парламенту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: