Гройсман у Єрусалимі вшанував пам'ять жертв Голокосту

Читать на русском
Володимир Гройсман в рамках офіційного візиту до Ізраїлю відвідав Меморіальний комплекс Голокосту Яд Вашем в Єрусалимі.
Візит Гройсмана в Єрусалим

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман у рамках офіційного візиту до Ізраїлю відвідав Меморіальний комплекс Голокосту «Яд Вашем» у Єрусалимі і вшанував пам'ять жертв трагедії.

Про це повідомляє прес-служба уряду, пише «Слово і Діло».

За інформацією, разом з дружиною Гройсман поклав вінок до пам'ятника жертвам, запалив Вічний вогонь, оглянув експозицію меморіального комплексу і Дитячий меморіал.

Як змінилися доходи українських міністрів в 2016 році?«Слово і Діло» підготувало інфографіку про те, як змінилися доходи членів уряду в 2016 році.

Гройсман підкреслив, що меморіал є нагадуванням про страшну трагедію, в якій невинно загинули понад 6 млн осіб, у тому числі 1,5 млн дітей. І серед праведників народів світу, які рятували євреїв під час Другої світової війни, ризикуючи власним життям, – 2,5 тис. українців.

«Голокост – це уособлення зла, жахлива трагедія, яка не повинна повторитися», – сказав прем'єр, нагадавши, що в минулому році в Україні відзначали 75-ту річницю трагедії Бабиного Яру, де загинули понад 150 тис. євреїв, українців та ромів.

Прем'єр-міністр також відвідав меморіальний комплекс на горі імені Теодора Герцля в Єрусалимі, на якій розташований національний і військовий цвинтар – місце поховання лідерів держави, видатних діячів і людей, які віддали життя за Ізраїль. Там він поклав вінок до могили Теодора Герцля – видатного єврейського громадського і політичного діяча.

Нагадаємо, 3 січня 2017 року Гройсман запевнив, що при Міністерстві культури буде створено спеціальна міжвідомча комісія, яка буде займатися питанням перепоховання видатних українців. Подивимося, чи зможе політик стримати свою обіцянку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: