ОБСЄ патрулюватиме Донбас тільки асфальтованими дорогами

Читать на русском
Патрулі місії ОБСЄ будуть їздити тільки по дорогах з бетонним і асфальтовим покриттям, що безпосередньо пов'язано з нещодавнім підривом автомобіля місії.

Патрулі місії ОБСЄ будуть їздити тільки по дорогах з бетонним і асфальтовим покриттям, що безпосередньо пов'язано з нещодавнім підривом автомобіля місії.

Про це заявив журналістам перший заступник голови СММ ОБСЄ в Україні Олександр Хуг, пише «Слово і Діло».

«Перш за все, інцидент 23 квітня - це не випадковість. Машина нашого патруля наїхала на боєприпас, вочевидь, міну. В цей час ОБСЄ проводить власне розслідування, і воно вже почалося, його проводить секретаріат ОБСЄ, а не Спеціальна моніторингова місія», - сказав він на прес-конференції.

За словами Хуга, голова ОБСЄ Себастьян Курц поклав на секретаря завдання провести зовнішню експертизу.

«Цей експеримент триває, місія продовжить виконувати свій мандат, але з певними обмеженнями. З великою часткою ймовірності ці обмеження будуть діяти до тих пір, поки ми не побачимо, що сторони зробили певні дії. Патрулювання на цьому етапі проводиться тільки на дорогах з бетонним, твердим покриттям. Розглядаються також додаткові заходи і вони будуть вжиті, якщо того вимагатимуть», - заявив він.

Вранці 23 квітня в районі населеного пункту Пришиб Луганської області, непідконтрольних Києву, імовірно на міні підірвався автомобіль СММ ОБСЄ, один співробітник місії загинув, ще двоє отримали поранення.

Нагадаємо, Хуг розповів подробиці підриву машини ОБСЄ в ОРЛО.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: