США готові співпрацювати з Україною для мирного врегулювання конфлікту на Донбасі

Читать на русском
Президент США Дональд Трамп підтвердив готовність до співпраці з Україною для мирного врегулювання конфлікту на Донбасі.

Президент США Дональд Трамп планує співпрацювати з українською владою для врегулювання конфлікту на сході України мирним шляхом.

Про це йдеться в офіційній заяві Білого дому за підсумками зустрічі глави МЗС України Павла Клімкіна з Трампом і віце-президентом Майклом Пенсом, передає «Слово і Діло».

Делегацію США запросили на Донбас подивитися на наслідки гібридної війниІрина Геращенко зазначила, що Порошенко закликав конгресменів посилити тиск на державу-агресора для вирішення гуманітарних проблем, зокрема звільнення заручників.

Відзначається, що під час переговорів з міністром, Пенс висловив неухильну підтримку американських властей в питанні суверенітету і територіальної цілісності України. За його словами, зараз найбільш вірним шляхом до встановлення миру на Донбасі залишаються Мінські угоди.

«Після цієї зустрічі президент (Трамп, - ред.) провів переговори з міністром закордонних справ і підтвердив підтримку США щодо України і своє бажання працювати з українськими партнерами для мирного врегулювання конфлікту», - зазначили в адміністрації.

Нагадаємо, напередодні президент США Дональд Трамп прийняв Клімкіна в Білому домі. Міністр також провів переговори з Пенсом.

Віце-президент США Майкл Пенс під час зустрічі з Климкиным висловив повну підтримку щодо суверенітету і територіальної цілісності України.

Раніше, Клімкін обговорив з Трампом можливість залучення США до «нормандскому формату».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: