Делегацію США запросили на Донбас подивитися на наслідки гібридної війни

Читать на русском
Ірина Геращенко зазначила, що Порошенко закликав конгресменів посилити тиск на державу-агресора для вирішення гуманітарних проблем, зокрема звільнення заручників.

Україна запросила членів делегації Палати представників США відвідати Донбас, щоб переконатися в наслідках розв'язаної Росією війни.

Про це у Facebook повідомила перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко, передає «Слово і Діло».

«Ми запросили наших американських партнерів відвідати Донбас, щоб на власні очі побачити наслідки російської військової агресії», - повідомила вона, розповідаючи про підсумки зустрічі президента Петра Порошенка з делегатами.

Клімкін обговорив з Трампом можливість залучення США до «нормандського формату»Голова МЗС України Павло Клімкін обговорив під час зустрічі з президентом США Дональдом Трампом і віце-президентом Майклом пенсії можливість залучення американської держави до переговорів в нормандському форматі.

За словами представника України в гуманітарній підгрупі мінського процесу, ключовими темами для обговорення на зустрічі були питання безпеки - «ситуація на Донбасі в контексті російської військової агресії, продовження санкцій проти РФ до повного виконання мінських угод, ситуація з правами людини в аннексованому Криму, де знищується все українське і кримськотатарське».

Геращенко зазначила, що Порошенко закликав конгресменів посилити тиск на державу-агресора для вирішення гуманітарних проблем, зокрема звільнення заручників.

Зазначимо, Порошенко зустрівся з делегацією Палати представників Конгресу США і обговорив ситуацію на Донбасі.

Також раніше повідомлялося про завершення верифікації списків полонених бойовиків, що підлягають обміну.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: