Вірус Зіка: у Бразилії скасували режим надзвичайної ситуації

Читать на русском
Влада Бразилії скасували режим надзвичайної ситуації введений в 2015 році з початком епідемії вірусу Зіку.

Влада Бразилії скасувала режим надзвичайної ситуації запроваджений у 2015 році з початком епідемії вірусу Зіку.

Про це повідомляє Російська служба ВВС з посиланням на міністерство охорони здоров'я Бразилії, передає «Слово і Діло».

Антиретровірусна терапія: МОЗ засекретило інформацію стосовно міжнародних закупівель ліківУ МОЗ заявили, що інформація щодо міжнародних закупівель ліків для антиретровірусної терапії, які здійснюються за бюджетні кошти, є конфіденційною.

Пік епідемії пройшов: порівняно з минулим роком кількість випадків зараження впало на 95%. У період з січня по квітень минулого року в країні було зареєстровано понад 170 тисяч випадків зараження, а за перші чотири місяці нинішнього року - близько восьми тисяч.

Заходи по боротьбі з вірусом в Бразилії ще деякий час збережуться, зокрема в Бразилії продовжать боротися з комарами-рознощиками хвороби.

Нагадаємо, минулого року Всесвітня організація охорони здоров'я також виключила Бразилію зі списку країн, ситуація в яких являє загрозу глобальній катастрофі. Вірус вже отримав розповсюдження як у Латинській Америці, де зафіксували випадки зараження приблизно у 20 країнах, так і в інших регіонах.

ВООЗ повідомила про зростання показника смертності від гепатиту в усьому світіОднією із головних причин поширення вірусу гепатиту C є нестерильні умови в ряді установ охорони здоров'я, а також багаторазове використання шприців для введення наркотиків.

Вірус Зіку був вперше виявлений у Бразилії у 2015 році в штаті Баія. Приблизно у 80% заражених хвороба ніяк себе не проявляє, що сильно ускладнює своєчасну діагностику. Однак вірус небезпечний для вагітних жінок, так як викликає у новонароджених синдром мікроцефалії - вони народжуються з дуже маленькими головами.

Згідно з дослідженням бразильських вчених, в загальній складності в районах, що перебуває під загрозою епідемії Зіку, проживають 2,2 мільярда чоловік. ВООЗ визнала вірус глобальною загрозою. Вакцини від нього досі немає.

Нагадаємо, у листопаді 2016 року ВООЗ виключила вірус Зіку зі списку глобальних загроз.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: