США не підключаться до переговорів в «нормандському форматі»

Читать на русском
США не будуть підключатися до переговорів України, Росії, Франції та Німеччини щодо мирного врегулювання ситуації на Донбасі.
фото: АР

США не будуть підключатися до переговорів України, Росії, Франції та Німеччини щодо мирного врегулювання ситуації на Донбасі.

Про це розповів перший заступник міністра закордонних справ Вадим Пристайко, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

При цьому дипломат зазначив, що США продовжують наполягати на виконанні Мінських угод Росією.

«Вони (США – ред.) сказали, що підтримують зусилля німецьких і французьких колег, але не стають частиною «нормандського формату» – це чотири країни. Не всі обов'язково повинні стати частиною «нормандського формату», є різні формати, що дозволяють нам вирішувати наші питання», – сказав Пристайко.

При цьому заступник голови МЗС зазначив, що навіть в найкращому форматі переговорів за участю США необхідна участь Росії.

«Не зважаючи на те, що американська сторона активно шукає можливості зблизитися з Росією у вирішенні інших питань, було заявлено дуже чітко, що санкції, які існують зараз по відношенню до Росії, не будуть зняті до вирішення питання – Росія повинна виконати свої зобов'язання згідно з Мінським угодами», – додав він.

Нагадаємо, 11 травня під час зустрічі з президентом США Дональдом Трампом і віце-президентом Майклом Пенсом керівник МЗС України Павло Клімкін обговорив з американським керівництвом можливість залучення США до «нормандського формату».

Раніше Клімкін допустив, що США можуть приєднатися до цього формату переговорів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: