Клімкін знову припустив, що США можуть приєднатися до «нормандського формату»

Читать на русском
У Міністерстві закордонних справ України не виключають прямої участі США в переговорах щодо врегулювання війни на Донбасі.
Павло Клімкін

Представник Сполучених Штатів Америки може приєднатися до «нормандського формату» переговорів по мирному врегулюванню конфлікту на Донбасі.

Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін, який наразі перебуває з візитом у США, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на ТСН.

За його словами, США, ймовірно, приєднаються до України, Німеччини і Франції в переговорах із Росією, але підкреслив, що важливим є не формат переговорів, а їхня ефективність.

Клімкін залишатиметься в Вашингтоні до вечора середи, коли у державного секретаря США Рекса Тіллерсона відбудеться зустріч із міністром закордонних справ РФ Сергієм Лавровим щодо України і Сирії. Українську сторону на переговори не запрошували, але Клімкін зазначив, що Тіллерсон виступить адвокатом України в переговорах із Росією.

Він додав, що держсекретар США добре поінформований про агресію Москви проти України, з ним також обговорювали різні варіанти вирішення ситуації.

«Він зараз розуміє не просто загалом логіку нашої спільної позиції, а й усвідомлює деталі. Наразі справа за тим, щоб він тиснув на Лаврова. Я дуже сподіваюся, що це йому вдасться... Ми дуже детально поговорили по телефону, можливо, варто зустрітися з результатами останніх контактів із російською стороною», – заявив Клімкін.

Нагадаємо, сьогодні президент США Дональд Трамп зустрінеться з главою МЗС РФ Лавровим.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: