Клімкін: момент притягнення Кремля до відповідальності вже близько

Читать на русском
Міністр закордонних справ Клімкін повідомив, що рішення Міжнародного суду ООН у справі Україна проти Росії наблизило момент залучення Кремля до відповідальності.
Павло Клімкін

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що рішення Міжнародного суду ООН у справі «Україна проти Росії» наблизило момент залучення Кремля до відповідальності.

Про це повідомляє «Слово і Діло», з посиланням на прес-службу МЗС України.

«Це рішення стало справжнім ударом для позицій Росії на світовій арені і похитнуло довіру до неї як постійного члена Ради Безпеки ООН. Деякі коментатори висловили сумніви щодо нашої наполегливості використовувати термін «тероризм», бо це, на їхню думку, шкодить справі України. Ми будемо відстоювати застосування саме цього терміна, навіть якщо заради цього нам доведеться знаходити набагато більш переконливі докази для захисту своєї позиції. Тому що нашою метою є захист прав і безпеки громадян України»- сказав Клімкін.

Він також зазначив, що в МЗС України задоволені тим, що Міжнародний суд ООН підтримав позов проти Росії в частині порушення прав людини.

«Згідно з рішенням суду Росія зобов'язана припинити ці протиправні дії. Ми також вітаємо чітке розпорядження щодо того, що Росія повинна відмовитися від політики расової дискримінації, зокрема, щодо етнічних кримських татар та українців », - додав міністр.

Нагадаємо, що Клімкін відвідає з офіційним візитом Грузію 21-22 квітня.

Також раніше Клімкін повідомив, що Україна має намір зміцнити економічне і прикордонне співробітництво зі Словаччиною, Угорщиною та Чехією. Зазначимо, що 9 жовтня 2016 року Клімкін заявив, що багато послів будуть призначені впродовж наступних тижнів. Однак, чиновник так і не зміг виконати свою обіцянку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: