У Порошенка знайшли тимчасову заміну Гонтаревій

Читать на русском
Виконувати обов'язки глави НБУ з 10 травня буде перший заступник глави регулятора Яків Смолій.

Виконувати обов'язки глави НБУ з 10 травня буде перший заступник глави регулятора Яків Смолій.

Про це в ефірі телеканалу «112 Україна» заявила заступник голови фракції БПП у Верховній Раді, представник президента в парламенті Ірина Луценко, пише «Слово і Діло».

«На сьогоднішній день, якщо Валерія Гонтарєва йде у відпустку (а вона за місяць оголосила про те, що має намір подати у відставку 10 травня), я думаю, що виконувати обов'язки і зараз тримати Нацбанк в своїх руках буде її перший заступник Яків Смолій», - зазначила Луценко.

Також вона додала, що «якщо виникне така необхідність, Гонтарева прийде (до Верховної Ради) і буде звітувати».

Закриття банків і «дно» кредитування: чому на Заході задоволені Гонтаревою?Політтехнолог оцінив відставку глави Нацбанку та пояснив, чому міжнародні партнери винесли позитивну оцінку діяльності Валерії Гонтаревої.

За її словами, перерву в роботі парламенту протягом місяця привів до того, що Порошенко не зміг провести політичні консультації щодо кандидатури на посаду голови НБУ, і глава держави визначиться з кандидатурою після консультацій з ВР.

Раніше повідомлялося, що відставка голови Нацбанку Валерія Гонтаревої переноситься на більш пізній термін через розбіжності з приводу її заміни.

Також ЄБРР озвучив ім'я свого кандидата на посаду глави Нацбанку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: