НБУ пропонує скоротити частку держбанків у системі

Читать на русском
У Національному банку України хочуть зменшити відсоток державних банків в українській системі.
Валерія Гонтарева

Зростання частки державних банків у банківській системі більш ніж до 50% призвів до нездорової конкуренції на ринку, тому Національний банк України пропонує скоротити її до 30% протягом п'яти років.

Про це на «круглому столі» «Реформи банківського сектора в Україні: досягнення, виклики та прогнози», організованому аналітичним центром Atlantic Council у Вашингтоні заявила голова НБУ Валерія Гонтарева, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Ми розуміємо важливість оновлення стратегії розвитку державних банків. Зараз, за ​​поточним розміром їхньої частки на ринку, конкуренція в банківському секторі нездорова», – заявила Гонтарева.

Вона уточнила, що Нацбанк уже підготував відповідні пропозиції для оновлення стратегії. На думку Гонтаревої, для досягнення такої мети банки повинні отримати спеціалізацію і розвивати відповідні бізнес-моделі.

Як вважає глава регулятора, ПриватБанку слід зосередитися на роздрібній діяльності та працювати з населенням і малим і середнім бізнесом, тоді через п'ять років його можна буде продати стратегічному інвесторові або він зможе провести IPO.

«Ми повинні зробити банківський сектор привабливим для інвесторів знову», – підкреслила глава НБУ.

Нагадаємо, Гонтарева офіційно заявила про свою відставку.

Слід також зазначити, що згідно з моніторингом «Слово і Діло», Гонтарева загалом дала 37 обіцянок, з них 14 виконала, а 12 – провалила. Рівень її відповідальності – 38%.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: