НБУ випустить до Євробачення пам'ятну монету

Читать на русском
Пам'ятну монету «Пісенний конкурс Євробачення-2017» виготовлено з нейзильберу, вона має номінал 5 гривень.

Національний банк України 11 травня введе в обіг пам'ятну монету, присвячену 62-му пісенному конкурсу Євробачення-2017 в Україні.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Нацбанку, передає «Слово і Діло».

Пам'ятну монету «Пісенний конкурс Євробачення-2017» виготовлено з нейзильберу, вона має номінал 5 гривень.

На аверсі монети на дзеркальному тлі розміщено стилізовану композицію: панорама Києва, на якій зображений Архістратиг Михаїл.

На реверсі монети зображено офіційне гасло та логотип пісенного конкурсу Євробачення-2017: кольорове намисто, в центрі яких синьо-жовте серце, а також написи EUROVISION SONG CONTEST KYIV 2017 і CELEBRATE DIVERSITY (Поважайте різноманіття).

Організатори Євробачення обіцяють нагадати гостям, що в Україні триває війнаКреативний супервайзер Євробачення Сергій Проскурня заявив, що крім атмосфери гостинності і привітності, важливо також створити атмосферу відповідальності: знайти способи нагадати міжнародному співтовариству про те, що в Україні війна.

Художниками ескізів монети виступили Володимир Таран, Олександр Харук, Сергій Харук; скульптором - Анатолій Дем'яненко.

Весь тираж - 40 000 штук - буде реалізовано за ціною 46 гривень. Половина тиражу (20 000 штук) буде продаватися через механізм попереднього онлайн-замовлення на офіційному сайті регулятора з 5 по 15 травня 2017 року.

Раніше Нацбанк ввів в обіг пам'ятну монету «Микола Костомаров», присвячену громадському діячеві, історику і письменнику Миколі Костомарову.

Також НБУ випустив пам'ятну монету із зображенням українського актора театру і кіно Богдана Ступки.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: