Тимчук: в Україні немає критеріїв відбору ветеранських організацій для держфінансування

Читать на русском
В Україні немає законодавчих критеріїв відбору ветеранських організацій, які заслуговують на державне фінансування і його отримують організації будь-яких ветеранів, а також такі, що ведуть відверто антиукраїнську діяльність.

В Україні немає законодавчих критеріїв відбору ветеранських організацій, які заслуговують на державне фінансування і його отримують організації будь-яких «ветеранів», а також такі, що ведуть відверто антиукраїнську діяльність.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав народний депутат, координатор групи «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук, повідомляє «Слово і Діло».

«У контексті подій 9 травня на кшталт «клонів» московських «безсмертних полків» в Україні, думається, питання державної підтримки заходів ветеранських організацій набуло ще більшої актуальності», – зазначив він.

За словами депутата, після відповідей на депутатські запити від міністерства соціальної політики та Державної служби у справах ветеранів і учасників АТО з'ясувалося, що в Україні на законодавчому рівні не прописані критерії отримання державного фінансування ветеранськими організаціями.

«Теоретично будь-яка організація (за участю ветеранів «чого-небудь») може обізвати себе ветеранською і вимагати підтримки з держбюджету. А за ці «ветеранські» кошти проводити будь-які заходи, які, наприклад, до військово-патріотичного виховання чи взагалі якоїсь «військово-суспільної» теми не мають жодного стосунку. Або мають, але грають не на зміцнення національної безпеки та оборони України, а проти них (що ми і бачили 9 травня)», – підкреслив Тимчук.

При цьому він зазначив, що жодних звинувачень до керівництва держструктур, які фінансують такі організації висунути не можна – вони діють в рамках закону, в якому не прописана спрямованість заходів і проектів.

«Цю «ветеранську» помилку слід виправляти, і негайно. В іншому випадку Україну так і будуть кошмарити московські «безсмертні полки» – причому за рахунок самих українців», – додав Тимчук.

Нагадаємо, під час нападу молодих людей з супроводу колони «Опозиційного блоку» на нечисленних ветеранів АТО 9 травня в Дніпрі травми отримали 14 осіб, 15 були затримані поліцією за підозрою в причетності до сутичок.

Раніше в Україні почали створювати Асоціацію реінтеграції, адаптації та соціалізації для воїнів, які повернулися з зони АТО, де будуть допомагати бійцям повертатися до мирного життя.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: