День пам'яті і примирення: як відзначали в різних містах України

Читать на русском
У Львові поклали лампадки до Пам'ятного хреста на місці колишнього концентраційного табору «Шталаг-328». Після відбулася панахида та громадське віче.

Пам'ятні заходи з нагоди Дня пам'яті і примирення в 2017 році пройшли по всій Україні.

У Києві 8 травня відбулося відкриття фотовиставки «Четверте покоління» на території Національного музею історії України в Другій світовій війні, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на УНІАН.

Участь у заході взяв президент України Петро Порошенко, який анонсував конкурс проекту Меморіалу воїнам АТО. Також на відкритті фотовиставки були присутні ветерани Другої світової війни та учасники АТО на Донбасі.

У Львові представники обласної та міської влади, дипломатичного корпусу, громадськості поклали лампадки до Пам'ятного хреста на місці колишнього концентраційного табору «Шталаг-328». Після відбулася панахида та громадське віче, під час якого виступили представники влади та ветеранських громадських організацій.

Дні пам'яті або перемоги? Коли в світі відзначають річницю закінчення Другої світової війни8 травня в Україні відзначають День пам'яті і примирення: «Слово і Діло» підготувало інфографіку, коли в світі згадують річницю закінчення Другої світової війни.

Після виступів відбулася акція «Вінок пам'яті». Представники обласної та міської влади Львова, дипломатичного корпусу, громадськості вшанували пам'ять полеглих у роки Другої світової війни, жертв національно-визвольної боротьби і розмістили символічні маки на схилі біля меморіального хреста.

У Харкові з нагоди Дня пам'яті і примирення близько 3 тисяч громадян поклали квіти до Меморіалу Слави. Як повідомили у відділі комунікації ГУНП України в Харківській області, загиблих під час війни вшанували хвилиною мовчання і збройовим залпом. Військові пройшли урочистим маршем.

А в Кривому Розі вирішили не відходити від радянських традицій святкування Дня перемоги, влаштувавши невеликий парад військової техніки.

Також пам'ятні заходи до Дня пам'яті пройшли в Івано-Франківську, Дніпрі, Одесі та інших містах.

Зазначимо, що саме 8 травня 1945 року нацистська Німеччина оголосила про капітуляцію у Другій світовій війні. Україна відзначає цю пам'ятну дату разом з усім світом починаючи з 2015 року.

Під час відкриття фотовиставки «Четверте покоління» Президент України Петро Порошенко привітав українців з Днем пам'яті і примирення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: