Януковичу запропоновано три варіанти відеозв'язку з судом

Читать на русском
Своїм рішенням Оболонський райсуд Києва дав можливість екс-президенту «не прикріплятися» до жодного російському суду і до жодних інших органів.

Оболонський районний суд Києва надав екс-президенту Віктору Януковичу три варіанти відеозв'язку з судом, де б він не перебував.

Про це заявив представник державного обвинувачення в суді, прокурор Військової прокуратури України Руслан Кравченко, передає «Слово і Діло» з посиланням на УНН.

«Суд дав можливість Віктору Януковичу брати участь в засіданні по відеозв’язку. Стороні захисту запропоновано три варіанти і відповідного листа-роз’яснення направлено стороні захисту — скайпом або ж через відеопрограму суддівську», — заявив Кравченко.

За його словами, участь екс-президента Януковича в підготовчому судовому засіданні планується не через міжнародну правову допомогу, тому немає необхідності суду звертатися до державних органів РФ.

«Суд, маючи таку можливість, надав швидке виконання прав звинуваченого», — сказав прокурор.

Він також уточнив, що своїм рішенням Оболонський райсуд Києва дав можливість екс-президенту «не прикріплятися» до жодного російському суду і до жодних інших органів. Він також нагадав, що Янукович не раз заявляв про своє бажання брати участь у судовому процесі.

Янукович та Інтерпол: українська правоохоронна система – за крок від грандіозного фіаскоПолітичний експерт розповів про основні небезпеки відсутності належного покарання екс-чиновників епохи Януковича.

«Ось ми і подивимося, чи були ці заяви правдивими або ж простим піаром», — сказав Кравченко.

«На сьогоднішній день Януковичу надані всі можливості брати участь у суді 18 травня відеозв’язком, де б він не перебував. Все тепер залежить від сторони захисту», - уточнив Кравченко.

Прокурор також зазначив, що встановлення особи Януковича, який ховається від суду і слідства і перебуває в розшуку, лягає на бік захисту.

Кравченко також додав, що після першого підготовчого засідання екс-президент на зв’язок зі стороною обвинувачення не виходив.

Відзначимо, суд підготував залу для відеоконференцзв'язку у справі Януковича.

Раніше Оболонський районний суд міста Києва переніс засідання у справі про державну зраду колишнього президента України Віктора Януковича на 18 травня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: