ВРП не захотіла продовжувати відсторонення судді Ємельянова

Читать на русском
Суддю Вищого господарського суду Артура Ємельянова повернули до виконання посадових обов'язків.
Артур ЄмельяновФото: УНІАН

Вища рада правосуддя відхилила клопотання Генеральної прокуратури України про подовження терміну усунення з посади судді Вищого господарського суду Артура Ємельянова.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила прес-секретар ВСП Оксана Лисенко, повідомляє «Слово і Діло».

«ГПУ втратила право відсторонення від здійснення правосуддя судді ВГСУ Артура Ємельянова, щодо якого проводиться досудове розслідування за підозрою у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною другою статті 376, частиною другою статті 376-1 ККУ. Ухвалою ВРП клопотання заступника генпрокурора про продовження строку відсторонення від правосуддя судді Ємельянова повернуто без розгляду з формальних підстав», – зазначила вона.

При цьому Лисенко підкреслила, що закон «Про Вищу раду правосуддя» забороняє ГПУ повторно звертатися про продовження терміну тимчасового відсторонення судді від правосуддя на стадії досудового розслідування в межах одного кримінального провадження.

«Тож суддя, щодо якого висунуті серйозні обвинувачення, повернеться до правосуддя. Знову повернутися до питання відсторонення прокуратура зможе лише на стадії судового розгляду», – додала вона.

Нагадаємо, ВРП відсторонила Ємельянова з посади судді.

Раніше Вища рада правосуддя відсторонила суддю Вищого госпсуду.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: