Уряд затвердив план розвитку громадянського суспільства на 2017 рік

Читать на русском
Кабмін затвердив план розвитку громадянського суспільства на 2017 рік щодо реалізації національної стратегії.
Засідання Кабміну

Кабінет міністрів України затвердив план заходів на 2017 рік щодо реалізації національної стратегії сприяння розвитку громадянського суспільства.

Про це повідомляє «Слово і Діло», посилаючись на відповідне рішення засідання уряду в четвер, 11 травня.

Яценюк vs. Гройсман: чий Кабмін встиг більше за перший рік роботи?У день річниці роботи уряду Володимир Гройсмана «Слово і Діло» показало, як відрізняється відповідальність чинного Кабінету міністрів від відповідальності його попередників – другого уряду Арсенія Яценюка.

«План був ретельно обговорений в робочих групах з представниками громадянського суспільства. Він передбачає розробку низки законопроектів, які нормують реєстрацію та діяльність громадських організацій, модельного статуту громадської організації, вдосконалення механізму формування та організації діяльності громадських рад при органах виконавчої влади», - сказав віце-прем'єр-міністр, міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко.

Гройсман планує продавати держпідприємства через ProZorroГройсман зазначив, що такі процедури дозволяють проводити приватизацію за допомогою прозорих електронних систем.

Згідно з повідомленням прес-служби віце-прем'єра, в рамках плану буде розширено перелік організацій, яким буде надано фінансову підтримку, введено «єдине вікно» по реєстрації релігійних організацій, забезпечено супровід законопроектів «Про місцевий референдум», «Про гарантії свободи мирних зібрань», «Про загальні збори (конференції) членів територіальної громади за місцем проживання».

Відзначимо, що Кабінет міністрів продовжив втретє дію надзвичайних заходів в енергетиці ще на місяць.

Нагадаємо, що 23 січня 2016 року Зубко заявив, що в 2016 році буде розроблено законопроект «Про місцеве самоврядування в Україні» та виконав свою обіцянку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: