Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Зубко обіцяє, що в 2016 році буде розроблено законопроект «Про місцеве самоврядування в Україні»

23 січня 2016 року Віце-прем’єр-міністр України - Міністр регіонального розвитку Геннадій Зубко заявив, що в 2016 році буде розроблено законопроект «Про місцеве самоврядування в Україні» (нова редакція).
Виконано
Сказано 23 січня 2016 р.

Джерело

  • http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=248782766&cat_id=244276429
  • Лист керівника Відділу взаємодії із ЗМІ та громадськістю Мінрегіону Аверкіної Н. А. від 14 липня 2016 року
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=55812

Результат

Відповідно до листа керівника Відділу взаємодії із ЗМІ та громадськістю Мінрегіону Аверкіної Н. А. від 14 липня 2016 року, відповідною робочою групою до складу якої входять представники всеукраїнських асоціацій органів місцевого самоврядування, вітчизняні та міжнародні експерти, науковці утвореною при Мінрегіоні розроблено першу редакцію проекту Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» (нова редакція) в розвиток запропонованих змін до Конституції України (щодо децентралізації державної влади). Відповідно до програмних документів ВРУ, Президента України, КМУ передбачено розроблення базового законодавства серед іншого і Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» (нова редакція) в трьохмісячний строк після набрання чинності змін до Конституції України (щодо децентралізації державної влади).

ВИСНОВОК: у 2016 році Проект Закону про внесення змін до Конституції України (щодо децентралізації влади) ВР не підтримала. Мінрегіоном розроблено першу редакцію проекту ЗУ «Про місцеве самоврядування в Україні» (нова редакція).