Чалий: США дали чіткий сигнал підтримки України

Читать на русском
Зустріч у Білому домі... — це чіткий сигнал підтримки народу України та української діаспори Америки», - написав Чалий.

Посол України в США Валерій Чалий розцінює зустріч з президентом США Дональдом Трампом і віце-президентом США Майклом Пенсія, як сигнал підтримки українського народу.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook, передає «Слово і Діло».

«Неабиякий день серед буднів дипломата. Зустріч у Білому домі з президентом США Дональдом Трампом і віце-президентом Майклом Пенсія під час візиту міністра закордонних справ України Павла Клімкіна — це чіткий сигнал підтримки народу України та української діаспори Америки», - написав Чалий.

Як повідомлялося, Трамп прийняв у Білому домі Клімкіна і обговорив з ним ситуацію на Донбасі і подальшу підтримку Києва Вашингтоном.

Переговори з Лавровим – сигнал про готовність Трампа зустрітися з ПутінимДиректор Київського інституту мирних досліджень пояснив, з чим можуть бути пов'язані переговори Трампа й Лаврова та чого очікувати Україні.

Перед цим відбулася зустріч глави українського зовнішньополітичного відомства з Пенсія. У зустрічах також взяв участь Чалий.

Водночас, як йдеться в заяві Білого дому, віце-президент США Майк Пенс під час зустрічі 10 травня з міністром закордонних справ України Павлом Климкиным висловив «непохитну підтримку суверенітету України з боку адміністрації Дональда Трампа.

Також Пенс наголосив на підтримці «територіальної цілісності» України і закликав до «мирного врегулювання конфлікту» з підтримуваними Росією сепаратистами на Донбасі.

Нагадаємо, глава українського МЗС Павло Клімкін здійснює візит до США.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: