Офіс омбудсмена: верифікацію списків «ДНР» завершено

Читать на русском
Завершена верифікація списків полонених бойовиків ДНР, які утримуються на території України і підлягають обміну.

Завершена верифікація списків полонених бойовиків «ДНР», які утримуються на території України і підлягають обміну.

Про це в ефірі телеканалу «112 Україна» заявив представник офісу уповноваженого Верховної Ради з прав людини Михайло Чаплига, повідомляє «Слово і Діло».

«Вже завершено процес верифікації за списками так званої «ДНР». Зараз відбувається процес верифікації за списками так званої «ЛНР», – сказав він.

Чаплига зазначив, що не зможе назвати встановлене під час верифікації кількість осіб, які готові повернутися на непідконтрольні Україні території і тих, хто відмовляється і хоче залишитися.

«Все це передається до Мінська. І далі в рамках Мінського процесу будуть прийматися політичні рішення. Зараз довіра до даних верифікації, які ми видаємо, тобто згоду – незгоду, існує», – додав він.

Нагадаємо, 8 травня представники так званої «ЛНР» заявили, що переносять верифікацію за своїми списками на 10 травня на прохання ОБСЄ.

3 травня представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи по врегулюванню ситуації на Донбасі Ірина Геращенко висловила надію, що процедура верифікації списків полонених, що підлягають обміну, буде завершена до чергового засідання ТКГ в Мінську 15 травня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: