Бійка в Дніпрі: Україна вкотре не змогла переграти РФ на власному полі

Читать на русском
Богдан Яременко

9 травня цього року українська влада вкотре продемонструвала відсутність стратегічного перспективного мислення, політичної волі та уміння перегравати Росію на власному ж, українському політичному полі.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав дипломат, голова правління фонду «Майдан закордонних справ» Богдан Яременко, передає «Слово і Діло».

«Констатуючи, що «Безсмертний полк» є пропагандистською підривною акцією РФ, українська влада не лише не чинила перешкод її проведенню, але й у низці регіонів України фактично стала на сторону російської п'ятої колони», - констатував Яременко.

За його словами, це вже не перший такий прокол.

«Трохи менше року тому українська влада не змогла нічого протиставити, окрім захисту у вигляді поліцейських кордонів, учасникам організованої Московським патріархатом церковної ходи за мир під час війни», - нагадує дипломат.

На його переконання, це гостро ставить питання про бездіяльність не лише керівництва правоохоронних органів і спецслужб, але й політичного керівництва України, керівництва міністерства інформаційної політики та інших органів влади.

Україна має переглянути ставлення до радянської політичної та історичної спадщини, відмежувавшись від усього тоталітарного. Варто відмовитися від заідеологізованих і невиправданих ані з точки зору історичної достовірності, ані з точки зору моралі радянських свят, включно з 9 травня.

На його погляд, варто повністю переосмислити зміст дати 9 травня.

«Українські громадяни мають памятати про загиблих у всіх війнах та конфліктах. День памяті 8 травня – дата, яку вшановують багато інших європейських народів, а не День перемоги – це має бути гуманістичний підхід України на противагу мілітаристичному заполітизованому підходу Російської Федерації. Память про загиблих – священна та вічна. Свято перемоги – всього лише ідеологія, яка не може бути вічною», - міркує він.

Дні пам'яті або перемоги? Коли в світі відзначають річницю закінчення Другої світової війни8 травня в Україні відзначають День пам'яті і примирення: «Слово і Діло» підготувало інфографіку, коли в світі згадують річницю закінчення Другої світової війни.

«Україна також має йти далі шляхом люстрації, боротьби з колаборантами та російськими посіпаками. Інакше російський реванш в Україні буде неминучий, що, власне, і засвідчило «свято» побиття справжніх ветеранів та патріотів України 9 травня 2017 року», - резюмував Богдан Яременко.

Додамо, в МВС уже підписали накази про звільнення низки співробітників Нацполіції Дніпра.

Нагадаємо, більше року тому міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков обіцяв реформувати кримінальний блок МВС.

Коли у світі вшановують пам'ять загиблих у Другій світовій війні – аналітики «Слова і Діла» з'ясували в матеріалі «Дні пам'яті чи перемоги? Коли у світі відзначають річницю завершення Другої світової війни».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: