Аваков відреагував на події в Дніпрі: підписані укази про звільнення

Читать на русском

У Міністерстві внутрішніх справ України ухвалили рішення про звільнення низки начальників поліції Дніпра та області.

Начальника управління Національної поліції Дніпропетровської області генерала Ігоря Репешка, керівника міського управління Нацполіції Дніпра полковника Андрія Бідила, а також деяких заступників із забезпечення громадської безпеки було звільнено зі служби через події в Дніпрі.

Відповідні накази були підписані міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим, повідомляє «Слово і Діло».

«Вранці підписаний наказ про звільнення з посад: начальника управління поліції Дніпропетровської області генерала Репешка; начальника міського управління поліції Дніпра полковника Бідила; відповідних заступників щодо забезпечення громадської безпеки», – написав Аваков у своєму Facebook.

За його словами, також призначене службове розслідування щодо дій поліцейських у Дніпрі і направлена комісію на чолі з начальником департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції Євгеном Ковалем.

Глава МВС додав, що, крім того, була створена спеціальна слідча група і спрямована до Дніпра для розслідування дій цивільних осіб і їхніх координаторів у рамках порушених кримінальних проваджень.

Нагадаємо, генеральний прокурор Юрій Луценко повідомив про затримання в Дніпрі 8 тітушок, однак мер Філатов заявив, що сімох із них відпустили.

Раніше, 9 травня, під час масової бійки в Дніпрі поліція застосувала силу до учасників АТО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: