Геращенко: поліція в Дніпрі діяла в інтересах однієї зі сторін

Читать на русском
Під час побиття ветеранів АТО спортсменами з супроводу колони Опозиційного блоку поліція Дніпра застосовувала силу надміру і діяла в інтересах однієї зі сторін.
фото: inshe.tv

Під час побиття ветеранів АТО «спортсменами» з супроводу колони «Опозиційного блоку» поліція Дніпра застосовувала силу надміру і діяла в інтересах однієї зі сторін.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав радник глави МВС Антон Геращенко, повідомляє «Слово і Діло».

За його словами, поліція діяла з порушеннями закону «Про поліцію» застосовуючи силу надміру, в тому числі і коли це не було потрібно.

«Замість того, щоб стати між двома ворогуючими сторонами, окремі співробітники поліції, через причину, яку буде встановлено, діяли в інтересах однієї зі сторін. При цьому, співробітники поліції не реагували на порушення громадського порядку з боку осіб спортивної статури, напнувших на себе помаранчеві квадрати в якості знаків розпізнавання членів зграї», – підкреслив Геращенко.

Він зазначив, що за фактом подій має бути проведено службове розслідування і співробітники поліції, які перевищили свої повноваження повинні бути звільнені зі своїх постів і притягнуті до відповідальності.

«У числі перших, перевірці підлягатиме версія про домовленості між одним з лідерів Оппоблоку Олександра Вілкула з кимось із керівництва місцевої поліції», – заявив Геращенко.

Він також підкреслив, що події в Дніпрі були задокументовані десятками відеокамер, і факти побиття і бездіяльності з боку окремих співробітників поліції отримають персональну юридичну оцінку, як і факти застосування сили «спортсменами» і їх особистості.

Нагадаємо, 10 травня генпрокурор Юрій Луценко заявив, що поліція Дніпра пізнала і затримала 8 тітушок після нападу на ветеранів АТО 9 травня.

9 травня в Дніпрі численна група тітушок з супроводу колони «Опозиційного блоку» влаштувала бійку з кількома учасниками АТО, які просили політсили прибрати політичну символіку. Під час зіткнення 14 людей отримали травми, причому один з ветеранів був серйозно травмований. Поліція не затримувала «спортсменів», а застосувала силу стосовно до учасників АТО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: