Для моніторингу держзакупівель запускають DoZorro

Читать на русском
Сьогодні, 1 листопада, в Україні стартував проект моніторингу публічних закупівель DoZorro. Завдяки проекту учасники тендерів зможуть оцінювати своїх партнерів і залишати відгуки, на основі чого буде автоматично формуватися рейтинг.
Фото: picjumbo.com

Сьогодні, 1 листопада, в Україні стартував проект моніторингу публічних закупівель DoZorro.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі, пише «Слово і Діло».

«Платформа має на меті забезпечити системний моніторинг закупівель шляхом створення унікальної бази даних реальних оцінок закупівельників, постачальників та окремих тендерів», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що всі учасники порталу отримують доступ до реальних дієвих юридичних інструментів оскарження сумнівних закупівель.

Чим би дитя не тішилося: неординарні покупки державних установ через ProZorroСлово і Діло зібрало список найбільш неординарних покупок державних установ України, здійснених у серпні через систему електронних закупівель ProZorro.

Завдяки проекту DoZorro учасники тендерів зможуть оцінювати своїх партнерів і залишати відгуки, на основі чого буде автоматично формуватися рейтинг.

«З профайлу кожного з них буде зрозуміло, наскільки конкретний користувач системи є добросовісним постачальником або закупівельником. Така систематизована інформація дозволить усім сторонам ухвалювати раціональні рішення в діяльності, пов’язаній із роботою в системі ProZorro», – йдеться в повідомленні відомства.

Нагадаємо, система публічних електронних закупівель ProZorro з моменту запуску в роботу заощадила для держави 5 мільярдів гривень.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: