В Україні створять «медичне» ProZorro

Читать на русском
До кінця березня Кабмін подасть концепцію Національного агентства із закупівлі ліків за державні кошти, щоб із початку 2018 року три-чотири державних програми йшли через українське агентство.

Міністерство охорони здоров'я України ініціює створення медичної системи ProZorro і Національного агентства із закупівлі ліків.

Про це повідомила в. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун, передає «Слово і Діло».

Вона підкреслила, що закупівля лікарських засобів за бюджетні кошти через міжнародні організації – тимчасове явище.

Медична реформа: що зміниться для українців? Оцінка експертаКерівник центру «Ейдос» розповів про ініціативи МОЗ та проаналізував перші кроки в реформі системи охорони здоров'я.

«До кінця березня ми подамо до Кабміну концепцію Національного агентства із закупівлі ліків за державні кошти, щоб із початку 2018 року три-чотири державних програми йшли через українське агентство», – повідомила Супрун.

Вона також зазначила, що в МОЗ працюють над створенням «медичного» ProZorro.

«Ми зараз працюємо з фахівцями, міжнародними організаціями, донорами, щоб створити агентство при МОЗ, яке буде займатися закупівлею лікарських засобів. Наша ідея, наша мета – щоб ми мали «медичне» ProZorro. Проблема в тому, що це дуже специфічні закупівлі. Потрібно вкласти дозування, форму, якість. Щодо медичної апаратури, то є технічні умови, завдання. На мою думку, технічні завдання мають бути винесені на громадське обговорення», – зазначила Супрун.

На її переконання, через систему ProZorro мають закуповуватися медичні вироби на будь-яку суму.

Раніше повідомлялося, що Швейцарія вкладе кошти в українські медичні проекти.

Також нещодавно віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко розповідав, коли в Україні з'явиться медичне страхування.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: